42-åringen ble varetektsfengslet fredag. Han nekter bestemt for å ha noe med forsvinningen til Engla Juncosa-Höglund å gjøre.

Sentralt i etterforskningen står nå mannens DNA-profil, som blir sammenlignet med spor fra tidligere uløste drap på kvinner i Sverige, skriver TT.

Det dreier seg blant annet om et drap i Avestad i 2006 og ett i Falun i 2000. Politiet arbeider ifølge TT etter teorien om at mannen som drepte disse kvinnene var lastebilsjåfør, samme yrke som den mistenkte 42-åringen i Engla-saken har.

Samtidig venter politiet på svar på tekniske prøver, blant annet om bilsporene som ble sikret i nærheten av der jentas sykkel ble funnet kan knyttes til 42-åringens bil. Etterforskningsleder Mats Nygårds håper at de første svarene på prøvene kan foreligge mandag.

Søket etter Engla konsentreres nå i området mellom Stjärnsund og 42-åringens bosted. Den ti år gamle jenta har vært savnet i over en uke, og politiet betegner sjansen for at hun lever som liten om hun i denne perioden har befunnet seg utendørs.

— Det er lite trolig at hun er i live. Men man må alltid holde døren åpen for at hun kan være det, sier Nygårds.