Nesten en million mennesker samlet seg i havneområdet for å hilse det nye året velkommen i Sydney, som var den første storbyen i verden som kunne feire inngangen til 2006.

Politiet hadde utplassert om lag 1.700 politifolk rundt om i byen og på strendene for å hindre at feiringen ble skjemmet av nye raseopptøyer.

Byens kjente attraksjon operahuset ble lyst opp av et formidabelt fyrverkeri og et stort rødt hjerte da klokken slo tolv. Sidney-innbyggerne kunne så sprette champagnekorkene, og feiret i t-skjorte og shorts ettersom temperaturen etter hvert steg til oppimot 40 grader.

I den kinesiske hovedstaden Beijing lød det 108 trommeslag da midnatt kom, mens feiringen i Indonesia ble preget av store politistyrker i gatene etter at åtte personer ble drept i et bombeangrep tidligere på dagen. I Malaysias hovedstad Kuala Lumpur samlet flere hundre tusen mennesker seg til markeringen av overgangen fra 2005 til 2006

Årets nyttårsfeiring i Asia er blitt en mye gladere markering enn fjorårets da minst 220.000 mennesker mistet livet i flodbølgekatastrofen. Men også i år ble en naturkatastrofe minnet nyttårsaften etter at minst 74.000 mennesker omkom i det kraftige jordskjelvet som rammet grenseområdene mellom Pakistan og India i oktober.