Han peker ut terrororganisasjonen Jemaah Islamiah som ansvarlig for bombeaksjonen i Jakarta tirsdag.

-Jemaah Islamiah har så dype røtter i Indonesia at det kan ta mange år å utrydde organisasjonen helt, sa Downer tirsdag. Organisasjonen er nå hovedmistenkt for å ha stått bak bombeangrepet mot luksushotellet Marriott.

Ifølge indonesisk politi er det likheter mellom bombene brukt under terroraksjonen på Bali i fjor, og bomben brukt under angrepet tirsdag.

Samtidig beskriver et medlem av Jemaah Islamiah angrepet tirsdag som en blodig advarsel til Indonesias president Megawati Sukarnoputri, ifølge Singapore-avisa Straits Times.

-Dette er et budskap til henne og alle våre fiender. Hvis de henretter noen av våre muslimske brødre vil vi fortsette denne terrorkampanjen i Indonesia og resten av regionen, sier Jemaah Islamiah-medlemmet, ifølge avisa.

Det er uklart hvordan avisa mottok budskapet. Angrep torsdag?

I sine advarsler peker Australias utenriksminister Alexander Downer på den første dommen mot en av bombemennene på Bali torsdag og Indonesias nasjonaldag 17. august, som datoer da det er fare for nye bombeangrep.

Downer er spesielt bekymret for at nye angrep kan ramme sentrum av Jakarta.

— Vi tror det er en alvorlig risiko for nye angrep, spesielt i sentrum av Jakarta, sa Downer og ba australiere være påpasselige.

(NTB)