David Attenborough har blitt beskytter for tenketanken Optimum Population Trust, en organisasjon som jobber for å begrense befolkningsveksten på jorden, skriver Aftenposten.

— Veksten i antall mennesker er skremmende, sa Attenborough, ifølge BBC sin nettutgave.

I det siste har Sir David tatt sterkere til orde for å begrense jordens befolkning.

Les også: Befolkningstallet må ned, mener Steinar Lem

Artikkelen fortsetter under bildet...

OPT og David Attenborough tar til orde for å redusere jordens befolkning, blant annet gjennom færre barnefødsler.
PATTY CHEN

— Lettere med få Organisasjonen Optimum Population Trust (OPT) beskylder regjeringer og miljøvernorganisasjoner for å behandle overbefolkningsproblemet som et tabu, og sier de er glade for å ha sir David med på laget.- Jeg har aldri opplevd et problem som er lettere å løse med færre folk – eller vanskeligere eller umulig å løse med flere, skal Attenborough ha sagt i forbindelse med sin inntreden i organisasjonen.

Optimum Population Trust ble grunnlagt i 1991, og kjemper for å redusere Storbritannias befolkning med minst 0.25 prosent årlig.

Ett av tiltakene de vil ha igjennom er at kvinner ikke skal få flere enn to barn, og de vil oppfordre par til å begrense størrelsen på sine familier.

OPT mener også at vi må yte motstand mot krav om høyere fødselstall, og innse at økt befolkningsvekst er umulig.

Flere på laget Andre kjente navn er også beskyttere for OPT.

Jonathon Porrit og Dame Jane Goodall er blant dem som støtter kampen for å redusere befolkningsveksten I verden.

– Folk tror alt dreier seg om økologiske bleier og brukte klær, men det er ikke så enkelt, sier Rosamund McDougall, medlem i styret i OPT til den britiske avisa The Guardian.

– Du må se på miljøkonsekvensen over 80 år, som hver baby sannsynligvis kommer til å leve. Vi har regnet ut at hvert barn i Storbritannia kommer til å koste verden det samme som 620 tur-retur flyreiser mellom London og New York i løpet av sitt liv, sier hun videre, ifølge Klassekampens nettutgave.

— Å få et barn kan sammenlignes med å kjøpe en bensinslukende bil eller infravarme på balkongen, mener de to britiske legene John Guillebaud og Pip Hayes, ifølge den svenske gratisavisen Metro.

Bør vi kutte folketallet? Si din mening i feltet under!

ESKESTAD MIK