Store politistyrker jager nå en mann i 20-årene som de mener er gjerningsmannen i dobbeltdrapet som sjokkerer Sverige.

Åtteåringen ble funnet på gaten klokken 07.52 i et boligområde i Linköping. I følge lokale medier var han stukket med kniv i halsen, og livet stod ikke til å redde.

15 meter unna lå en kvinne hardt skadd i buskene. Kvinnen, som er i 50-årene, hadde knivskader i magen og hadde mistet mye blod da hun ble sendt til sykehus. Hun døde på operasjonsbordet i ettermiddag, melder Sveriges Radio.

Kvinnen og gutten skal ikke ha vært i slekt, men politiet antar at de har gått i følge til skolen.

Naboer forteller at de hørte høylytte skrik om hjelp. Da de kom løpende til, fant de gutten og kvinnen.

— Jeg våknet av noen forferdelige skrik om hjelp. Det var grusomt. Hun skrek i angst og smerte, sier Cecilia Båge Christenson til Expressen.

Ifølge Aftonbladet er politiet overbevist om at det er en sinnssyk person som står bak overfallet på de to, og at ofrene var tilfeldig valgt.

— Jeg vil si at dette er en sinnsyk gjerning, sier politibetjent Claes Solid til Aftonbladet.

Politiet etterlyser en mann i 20-årene som er sett nær åstedet, og som de mener er gjerningsmannen. Det er funnet en såkalt butterfly-kniv som trolig er drapsvåpenet.

Elevene ved Fridtunaskolan i Linköping, der gutten var elev, ble kort tid etter drapet låst inne på skolen. Årsaken er at politiet fryktet knivmorderen ville ta seg inn i skolen.

Den drepte åtteåringens storesøster på 12 år er også elev på skolen. Hun er tatt hånd om av helsepersonell. Myndighetene har informert lokalbefolkningen i radio- og tv-sendinger.

LETER: Politiet jakter på en mann i 20-årene.
SCANPIX
DREPT: En åtte år gammel gutt ble tirsdag morgen knivdrept på åpen gate.
SCANPIX