Politiet har nå omringet et skogsområde der de tror at den antatte gjerningsmannen, en 39 år gammel mann, befinner seg.

Ved midnatt lokal tid, det vil si klokken 06 onsdag morgen norsk tid, var mannen ennå ikke pågrepet, ifølge lokalavisen The News & Advance.

Fant syv døde

Skytingen ble varslet like etter klokken tolv tirsdag formiddag lokal tid, da den hardt skadede personen ble funnet utenfor et avsidesliggende hus i Snapps Mill Road i småbyen Appomattox.

Det ble avfyrt flere skudd da politiet kom for å undersøke personen, og forsterkninger måtte tilkalles. Da forsterkningene kom frem, fant de syv døde personer i og utenfor huset ifølge nyhetsbyrået AP ..

— Alle ofrene er voksne, og både kvinner og menn er blant de drepte, sier Thomas Molnar i Virginia-politiet til The News & Advance. Den mistenktes kone og sønn skal være blant de drepte.

Den skadede personen døde på vei til sykehuset, og samtidig startet en massiv politijakt i et skogsområde i Appomattox.

Skjøt mot helikopter

Ifølge AP er hele lokalsamfunnet lammet av politijakten, mens store styrker søker med helikopter, varmesøkende kameraer og hunder etter den antatte gjerningsmannen.

Den mistenkte skjøt mot et helikopter som deltok i jakten, og traff drivstofftanken slik at helikopteret måtte nødlande. Ingen personer skal ha blitt skadet som følge av skytingen mot helikopteret.

Mannen skal ennå ikke være pågrepet, men politiet regner ifølge AP med at han befinner seg innenfor et begrenset område, omringet av politistyrker. Politiet leter også etter en bil og en lastebil som tilhører den antatte gjerningsmannen.

Det er spredt bebyggelse i området, og flere personer har måttet forlate sine hjem, mens andre har fått beskjed om å holde seg inne. En skole er stengt, og rundt 60 barn er eskortert bort av politiet.

Appomattox er et lite område med ca. 15.000 innbyggere, og ligger ca. 160 km sørvest for Richmond, delstatshovedstaden i Virginia.