For halvparten av de skadde er tilstanden alvorlig. Skytedramaet fant sted like etter klokken 01.00 natt til onsdag. Mannen som skjøt er arrestert, men motivet for drapene er ennå ikke kjent.

Richard Durn har tidligere arbeidet som hjelpearbeider på Balkan. Han bodde sammen med moren og har ikke et kriminelt rulleblad. I 1998 skal han imidlertid ha truet ansatte ved et apotek. Opplysninger om at han var medlem av det franske miljøpartiet, ble onsdag dementert av partiet.

Drepte politikere

Alle de drepte var kommunepolitikere. Fire tilhørte kommunistpartiet, som har flertall i kommunen. En var fra miljøpartiet, og tre representerte den konservative opposisjonen.

Ifølge vitner skjøt 33-åringen etter hvert mot alt som beveget på seg. Han brukte to automatvåpen, og hadde også med seg en Magnum-revolver som han aldri rakk å bruke. Skytingen pågikk i flere minutter, og mannen skal ha rukket å lade om våpnene gang på gang.

–Han skjøt mot alt som beveget på seg, men han var helt rolig. Det var som et mareritt – alle rundt meg falt sammen, sier et vitne til en fransk radiostasjon.

Mannen skal ha vært en fast tilskuer på galleriet under kommunestyremøtene. Han ble overmannet og lagt i bakken av overlevende, og holdt fast inntil politiet kom til stedet.

— Galskap

Statsminister Lionel Jospin kom til Nanterre like etter skytedramaet. Han uttalte at episoden var utløst av "rasende galskap".

Onsdag morgen kom også president Jacques Chirac til rådhuset. Der møtte han ofre og pårørende.

— Det som er skjedd, er umulig å forestille seg. Ord kan ikke beskrive det, men hjertene taler med harme, sa Chirac.

Nanterre ligger vest for hovedstadens sentrum, og huser blant annet en avdeling av universitetet i Paris.

(NTB)

Frankrikes statsminister Lionel Jospin trøster ordføreren i Nanterre - Jacqueline Fraysse - etter at en mann skjøt vilt rundt seg i kommunestyret.
FOTO: AP/SCANPIX