Åtte av spillerne på laget skal ha blitt såret i angrepet, blant dem kapteinen Mahela Jayawardena. Flere av skadede er blant verdens fremste og mest berømte i sin idrett.

Politisjefen i Lahore bekrefter at syv politifolk som eskorterte spillerbussen ble drept i skuddvekslingen, etter å ha forsøkt å holde angriperne på avstand i rundt 25 minutter. I tillegg ble sjåføren drept i angrepet.

Tolv angripere

— Det var tolv maskerte angripere. Politimenn som voktet laget, ofret livene sine, sier politisjef Habibur Rehman.

— Det virket som om det var snakk om veltrente terrorister. De kom i rickshawer og var væpnet med raketter, håndgranater og kalashnikovgevær, sier Rehman.

Det er fortsatt ikke klart hvem som står bak aksjonen, men en talsmann for det srilankiske militæret har uttalt at han ikke tror opprørsgruppen Tamiltigrene bærer ansvaret.

Parallell til Mumbai

Både Pakistan og nabolandet India har slitt med en rekke terrorangrep mot utlendinger den siste tiden, og mange, derav Punjab-provinsens politisjef Khaled Farooq, trekker paralleller mellom tirsdagens angrep og terroraksjonen i Mumbai.

164 mennesker mistet livet da flere væpnede menn angrep hoteller, restauranter og andre mål i den indiske storbyen i november i fjor.

Al Qaida, Taliban ..?

Farooq mener angriperne ser ut som de kommer fra de urolige områdene nordvest i Pakistan, der regjeringsstyrker kjemper mot opprørere fra al Qaida og Taliban.

Angrepet fant sted tett ved Gaddafi Stadion i Lahore, der det srilankiske landslaget skulle møte sine pakistanske konkurrenter. Kampen ble umiddelbart avlyst.

ANGREPET: Terrorister væpnet med granater og kalashnikovgeværer går til angrep på kolonnen med cricketspillere fra Sri Lanka.
REUTERS TV
ÅSTEDET: En pakistansk politimann undersøker en sønderskutt tjenestebil. Syv av hans kolleger mistet livet i tirsdagens angrep på Sri Lankas cricketlandslag i den pakistanske byen Lahore.
MOHSIN RAZA