Møtet skulle holdes i løpet av onsdagen, opplyste Sør-Koreas utenriksminister Song Min-soo til pressefolk i Seoul. Han tilføyde at utfallet av samtalene mellom Hill og Kim vil få stor betydning for utviklingen i de såkalte sekslandssamtalene om atomprogrammet.

Christopher Hill ville sørge for at det ble lagt grunnlag for konkrete resultater i neste runde av sekslandssamtalene, fremholdt Song. — Så snart møtet i Berlin er avsluttet, vil vi få en pekepinn om den videre utviklingen, sa han.

Japan hilste samtalene i Berlin velkommen, men japanerne understreker at dette møtet er av underordnet betydning i forhold til de bredere forhandlingene. - Sekslandssamtalene er den viktigste rammen, sa en fremtredende regjeringstalsmann i Tokyo.

Nord-Korea prøvesprengte 9. oktober i fjor en atombombe, og krevde at alle økonomiske straffetiltak mot Pyongyang-regimet må oppheves før landet vil drøfte kjernefysisk nedrustning. Deltakere i sekslandssamtalene er Nord-Korea, Sør-Korea, Kina, Japan, Russland og USA.