Bakoyanni er datter av tidligere statsminister Kostantinos Mitsotakis. Hun ble valgt inn i nasjonalforsamlingen for 13 år siden, like etter at mannen hennes, Pavlos Bakoyanni, ble drept av den venstreorienterte bygeriljaen kalt 17. november.

Nå ønsker hun å gjøre Aten til et bedre sted å leve, og hun har innrømmet at det er mye å ta fatt i: Elendig luftkvalitet, kaotisk trafikk og et svært tungrodd byråkrati. Likevel lover hun at Aten igjen skal bli blant verdens fremste turistmål.

De konservative gikk fram og vant flere viktige byer i helgens lokalvalg.

Med en arbeidsløshet på nesten 10 prosent og økende inflasjon etter at euroen ble innført, er mange velgere skuffet over sosialistene. De har regjert Hellas siden 1981, kun med et opphold på tre år.

Det konservative partiet Nea Demokratia vant også flertall i landets nest største byen Thessaloniki og i havnebyen Pireus ved Aten. Også i nordlige og sentrale regioner gikk partiet fram, samt på Peloponnes.

Fremgangen var imidlertid ikke så stor at de konservative vil kunne presse fram et nyvalg før sosialistenes regjeringsperiode er omme om halvannet år.

— Opposisjonens mislyktes med sitt viktigste mål, som var å felle regjeringen, uttalte talsmann for regjeringen Christos Protopapas etter at resultatet var klart.

(NTB)