Se hvordan bomben som drepte 117 mennesker ble utløst. Følg med på håndbevegelsene til den markerte mannen.

Hans 25 år gamle medtiltalte, Ferman Jabbar Abdulla, ble dømt til seks års fengsel. I tillegg ble begge utvist fra Sverige.

Dommen er betydelig lavere enn aktors påstand. Under rettssaken ba hun om mellom ti og tolv år for begge de to tiltalte.

Saken er enestående i sitt slag i Sverige. Det er første gang at noen er dømt etter terrorloven som trådte i kraft i 2003. Berzengi bodde på Husnes, i Bergen og på Askøy fra 1999 til 2001.

De to er funnet skyldig i å ha overført store pengesummer til terrororganisasjonen Ansar Al-Islam, som tidligere ble ledet av Mulla Krekar. Ved å samle inn penger i Sverige, finansierte Berzengi og Abdulla to selvmordsaksjoner i Nord-Irak i februar i fjor. 117 mennesker ble drept da terroristene sprengte seg selv i luften.

Mens Berzengi bodde på Vestlandet, fortalte han bekjente at han hadde vært geriljakriger, og at han kjente mulla Krekar.

Krekar har tidligere benektet overfor BT at han kjenner de to tiltalte. Retten legger til grunn mesteparten av påtalemyndighetens bevisførsel.

Blant de viktigste bevisene har vært lange lydopptak der Berzengi og Abdulla angivelig snakker om sprengstoff. Begge to nektet straffskyld under rettssaken.