Helge Gustafsson (bildet) er islandsk statsborger, men har den siste tiden bodd i Brasil. Han har hatt base ved FMC Technologies på Ågotnes, og jobbet ved prosjekter i flere land. Les også: Far og sønn savnet

Gustafsson har nær familie bosatt på Askøy.

— Er veldig preget

Han var på vei til Angola da AF 447 forsvant. Gustafsson er serviceingeniør, og jobber offshore i Angola med oljeinstallasjoner på havbunnen.

— Hele organisasjonen er veldig preget av savnet etter en kollega. Vi har vært i kontakt med hans familie både her og i Brasil for å hjelpe, sier Nils-Petter Sivertsen, direktør for ettermarkeder i FMC Technologies.

Familien til Gustafsson tar meldingen tungt, både på Askøy og i Brasil.

— Det er ikke enkelt, dette. Vi vet heller ingenting ennå, annet enn at de er savnet, sier Einar Gustafsson, bror til den savnede Helge Gustafsson.

Får hjelp av kriseteam

Familien har fått hjelp fra både kriseteamet til Askøy kommune og prest. Også konen og sønnen, som bor i Vitoria i Brasil, har fått hjelp av et kriseteam i Rio de Janeiro.

Gustafsson er født og oppvokst på Askøy, med en islandsk far. Derfor er han islandsk statsborger. De siste årene har han vært bosatt i byen Vitoria i Brasil.

LETER ETTER FLYET: På sin vei fra Rio de Janeiro til Paris forsvant Air France AF 447. Letingen startet ved Fernando de Norhanha-øyene (1) der all kontakt med flyet ble brutt. Det er kommet meldinger om vrakrester utenfor Afrika-kysten ved Senegal (2).
PARIS: Pårørende er samlet på et krisesenter på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris.
REUTERS/SCANPIX