Søndag ettermiddag ble flyplassene i de kroatiske byene Split og Zadar stengt. Også flere flyplasser i området rundt München i Sør-Tyskland ble stengt på grunn av aske fra vulkanutbruddet på Island.

Tidligere på dagen opplyste luftfartsmyndighetene i Italia, Frankrike og Portugal at deler av luftrommet over disse landene er stengt.

Samtidig kunne de fleste flyplassene i Nord-Spania åpne igjen etter å ha vært ute av drift siden lørdag. Kun tre spanske flyplasser var søndag ettermiddag fortsatt stengt, nemlig lufthavnene i Santiago de Compostela, Vigo og La Coruna. Flyplassen i Barcelona var blant de som kunne åpne igjen søndag morgen.

Ifølge Eurocontroll, som overvåker flytrafikken i Europa, vil det søndag være 500 færre flyginger i europeisk luftrom enn det som er normalt for årstiden, og årsaken er askeskyer fra Island.

Utbruddet under isbreen Eyjafjallajökull avtok i styrke søndag morgen, noe som reduserer mengden aske vulkanen gir fra seg, opplyser geolog Björn Oddsson ved universitetet på Island, Háskóli Íslands.