Offisielle kilder sa at Arroyo fløy til politiets treningsleir Fort Santo Domingo sør for Manila, der Estrada sitter fengslet, men det var ikke klart om hun skulle inngå i forhandlinger med ham.

Hennes pressetalsmann sa at det bare var for å inspisere forholdene i cellen at hun dro, og for å sjekke at han blir bra behandlet. Hun reiste i følge med den romersk-katolske kardinalen Ricardo Vidal, som hadde bedt henne med.

Samtidig ble det meldt at enda en av de angivelige lederne av de voldsomme opptøyene mot Arroyo er blitt arrestert.

Cesar Tanega, som leder en organisasjon av slumbeboere som støtter Estrada, ble arrestert to dager etter at tilhengere av den fengslede presidenten forsøkte å storme presidentpalasset tirsdag.

Tidligere har politiet arrestert senator Juan Ponce Enrile, to politisjefer og en tidligere ambassadør i USA og siktet dem for å ha planlagt kupp mot Arroyos regjering.

Politiet jakter også på senator Gregorio Honasan og tidligere rikspolitisjef Panfilo Lacson, som var sjef for politiet mens Estrada var president. Lacson ringte til en radiostasjon torsdag for å si at han nekter å la seg arrestere.

Samtidig meldes det at høyesterett torsdag skal møtes for å vurdere om arrestasjonen av opposisjonspolitikere er lovlig. Opposisjonen hevder at pågripelsene og forbudet mot at Estrada-tilhengerne holder møter, er i strid med grunnloven.

Arroyo har hevdet at opptøyene rundt palasset var ledd i et komplott for å styrte henne og installere en militærjunta, som skulle bringe den korrupsjonssiktede Estrada tilbake til makten. Tre mennesker ble drept i opptøyene.

(NTB)