Arroyo gjorde det klart at hun ikke vil tolerere flere demonstrasjoner av samme slag som dem som snudde Manila på hodet tirsdag, og advarte demonstrantene mot å friste henne til å innføre unntakstilstand. Hun sa at alle forsøk fra Estrada-styrkenes side på å arrangere møter, ville bli stanset.

Hovedstaden var preget av en spent ro mens tungt væpnede soldater og politi sto klare rundt presidentpalasset til å stanse nye opptøyer. Mange steder var det veisperringer og pansrede kjøretøyer i gatekryssene.

Arroyo ga ordre om å arrestere flere av Estrada viktigste allierte etter at titusener av hans tilhengere marsjerte mot palasset. Tre mennesker ble drept og mange skadd i tumultene.

Senator Juan Ponce Enrile ble arrestert, mens politi satte i gang leting etter flere andre, blant dem senator Gregorio Honasan og Estradas tidligere politisjef, Panfilo Lacson.

Talsmann for de væpnede styrker, general Edilberto Adan, sa at det ikke blir noen umiddelbar reduksjon i antall militære i byen, selv om han ikke trodde at Estradas styrker lenger er i stand til å iverksette en ny massiv marsj mot palasset.

(NTB)