Teheran: Politisjef Esmail Ahmadi Moghaddam opplyser at flere personer som forsøkte å henge opp «avvikende» slagord foran den storstilte markeringen torsdag, er blitt arrestert.

— Vi har god informasjon om disse menneskenes oppførsel, og de ble tatt da de forsøkte å forberede sine slagord og plakater, sier han.

Iran markerer alltid dagen da den islamske revolusjonen, initiert av ayatolla Seyyed Ruhollah Khomeini, kastet det forhatte sjah-styret 11. februar i 1979.

Politisjefen advarer om at det vil bli slått kraftig ned på enhver som forsøker å innlede en demonstrasjon mot regjeringen eller president Mahmoud Ahmadinejad.

Etter det omstridte valget i juni i fjor har opposisjonen brukt enhver mulighet til å gå til demonstrasjoner mot Ahmadinejad. Flere av aksjonene har endt blodig og med arrestasjoner.

Et titall er blitt drept og hundrevis såret. Under den siste store konfrontasjonen 27. desember ble åtte mennesker drept.

— Hvis noen forsøker å forstyrre den storslåtte seremonien torsdag, vil de møte motstand både av folket og av oss, advarte Moghaddam.

Opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi har oppfordret sine tilhengere til å møte frem torsdag.