Det var på vei til flyplassen i Ottawa at Schwarzenegger tok en liten omvei til et hotell. Der plukket han opp en cubansk Partagas-sigar, skriver avisa Ottawa Citizen.

Det er strengt forbudt for amerikanske statsborgere å kjøpe sigarer fra Cuba, selv i land som Canada der de omsettes helt lovlig.

– Personer under amerikansk jurisdiksjon har forbud mot å kjøpe eller importere cubanske sigarer, uansett hvor de måtte befinne seg, sier en talskvinne for det amerikanske handelsdepartementet.

– Han stanset, kjøpte seg en sigar og røykte den på vei til flyplassen. Var det en forbudt cubansk sigar, spør en talsmann for Schwarzenegger bestyrtet.

– Vel, det lar seg vel uansett ikke fastslå lenger, ettersom han har røykt den opp, sier talsmannen Aaron McLear etter å ha tenkt seg om noen sekunder.

Schwarzenegger har tidligere i et intervju med sigartidsskriftet Cigar Aficionado medgitt at han setter pris på cubanske Cohiba— og Montecristo-sigarer.

Hvordan California-guvernøren får tak i disse, er høyst uklart. I verste fall vanker det bøter eller fengsel, men trolig sørger han for å røyke opp bevismaterialet.