Men Puerta, som er peronist, kan også velge å utlyse nyvalg.

Avskjeden kommer mens hovedstaden og andre byer preges av alvorlig sosial uro, og landets største fagorganisasjon erklærte torsdag kveld generalstreik på ubestemt tid.

Den politiske opposisjonen i Argentina avviste torsdag et krav fra president Fernando de la Rua om nasjonal samlingsregjering.

Avvisningen kom bare en time etter at presidenten inviterte til nasjonal enhet, og etter at en talsmann for presidenten hadde sagt at presidenten ville gå av om tilbudet ble avvist.

— Peronismen vil fortsette å utøve sin rolle som opposisjon og vil ikke delta i noen samlingsregjering, het det i en uttalelse fra peronistene i nasjonalforsamlingen.

20 drept

Minst fire personer ble drept i sammenstøt i Argentina torsdag, melder sykehuskilder.

To av dem ble drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter nær presidentpalasset, opplyser lokale medier. Antall drepte er dermed kommet opp i minst 20 på to dager.

Argentinas største fagorganisasjon, CGT, med 8 millioner medlemmer, erklærte torsdag kveld generalstreik fra kollen 22 norsk tid.

Flerpartiregjering

En ny flerpartiregjering må vedta politiske reformer og vurdere endringer i grunnloven, sa presidenten i en fjernsynstale til befolkningen.

— Jeg kaller på peronistene med all sjenerøsitet. Jeg er åpen for alle nødvendige endringer, sa de la Rua blant annet.

En talsmann for presidenten sa kort tid etter at de la Rua går av om det opposisjonelle peronistpartiet avviser invitasjonen.

President de la Rua sa også at nasjonalforsamlingen, Kongressen, burde revurdere landets pengesystem. Uttalelsen tolkes som en antydning om at bindingen av den argentinske pesoen til den amerikanske dollar kan endres, noe mange kritikere sier er helt nødvendig for å få landets økonomi på fote.