Folkevalgte applauderte og ropte «Argentina! Argentina!» etter Rodriguez Saas tale. Pesoen skal fortsatt være knyttet til dollar, og blir dermed ikke devaluert, men myndighetene vil samtidig innføre en ny valuta ved siden av pesoen.

— Det ville vært svært enkelt å devaluere, men det ville betydd at arbeidere mistet kjøpekraften, sa Rodriguez Saa, som først i neste uke vil redegjøre for planene om en ny valuta.

Etter å ha avlagt presidenteden lovet Rodriguez Saa også argentinerne en million nye jobber. Arbeidsløsheten i landet er på over 18 prosent.

Det var ventet at landets nye leder kom til å innstille betalingene til utenlandske kreditorer. Gjelden lyder på astronomiske 1.200 milliarder kroner og har allerede ført til store sosiale omkostninger for landets befolkning.

— Vi fraskriver oss ikke utenlandsgjelden, men dette er heller et første skritt for å håndtere den på en riktig måte. Internasjonale markeder kommer til å reagere på en god måte fordi vi vil forhandle med dem, sa Rodriguez Saa på sin første pressekonferanse som president.

(NTB)