Nasjonalforsamlingen skal møtes tirsdag for å velge ny midlertidig president. Adolfo Rodriguez Saa trakk seg mandag fra vervet som overgangspresident i Argentina, etter bare en uke i embetet.

— Det er full enighet i nasjonalforsamlingen om å velge en president for to år. Det virker som galskap å holde et valg i det nåværende politiske klima, sa lederen for Det radikale parti, Federico Storani.

Saa bestemte seg for å gå av etter at tusenvis av argentinere strømmet ut i gatene fredag for å protestere mot at han ikke hadde greid å finne en løsning på den akutte økonomiske krisen. De beskyldte ham også for å ha utnevnt korrupte politikere til medlemmer av regjeringen.

I dagene før jul ble Argentina rystet av voldsomme protester mot den forrige regjeringens drastiske sparepolitikk. Minst 27 mennesker mistet livet, rundt 400 kom til skade og flere tusen ble arrestert i disse opptøyene.

Mange argentinere reagerte sterkt på at regjeringen satte et tak på 1.000 pesos (vel 9.000 kroner) per måned på uttak fra private konti. Rodriguez Saa varslet at han ville innføre en overgangsvaluta med flytende kurs og med navnet argentino.

(NTB)

TAKK FOR MEG: Adolfo Rodriguez Saa kunngjorde i en fjernsynstale at han går av med umiddelbar virkning.
FOTO: REUTERS