Arbeidere ved det ulykkesrammede atomkraftverket i Fukushima i Japan er blitt evakuert på grunn av røyk fra den mest ødelagte reaktoren.

Grå røyk stiger opp fra reaktor 3 ved atomkraftverket Fukushima Daiichi, og arbeidere er midlertidig evakuert, opplyser selskapet TEPCO, som driver atomkraftverket.

Strømkabler

Selskapet har tidligere sagt at teknikere vurderte å slippe ut damp fra reaktor 3 for å lette på trykket. Reaktor 3 er den av kraftverkets i alt seks reaktorer som ble mest ødelagt da tsunamien traff og satte nødkjølesystemet ut av spill.

Men generelt er situasjonen ved atomkraftverket i Fukushima i ferd med å bedre seg sakte, men sikkert, sa Japans statsminister Naoto Kan tidligere mandag.

Ingeniører har nå klart å knytte strømkabler til de siste to av kraftverkets seks reaktorer.

De to siste som ble knyttet til strømnettet, var reaktor 3 og 4, de to reaktorene som fikk størst problemer etter naturkatastrofen.

Radioaktiv jod i drikkevannet

Også de to minst skadde reaktorene, nummer 5 og 6, som var stengt på grunn av vedlikehold da jordskjelvet rammet, var i ferd med å få strømmen tilbake mandag, opplyste de japanske atomsikkerhetsmyndighetene.

Samtidig som det jobbes på spreng for å hindre nye, store radioaktive utslipp fra kraftverket, er det oppdaget radioaktiv jod i drikkevannet i regionen hvor anlegget ligger. Det japanske helsedepartementet ber derfor innbyggerne her om ikke å drikke vann fra springen.