Men den israelske regjeringen gir den palestinske lederen tillatelse til å forlate hovedkvarteret sitt. Beslutningen ble støttet av 12 av 14 statsråder i Sharons sikkerhetskomité.

Arafat er blitt holdt i tilnærmet husarrest siden begynnelsen av desember, og kontoret hans i Ramallah på Vestbredden har vært omringet av israelske stridsvogner. Søndagens beslutning betyr at stridsvognene nå vil trekkes tilbake, melder israelsk radio.

I går meldte israelsk radio at forsvarsminister Benjamin Ben Eliezer og utenriksminister Shimon Peres mente Arafat nå hadde innfridd Israels krav, og at Israel burde avslutte restriksjonene lagt på den palestinske lederen.

Israels statsminister Ariel Sharon skal imidlertid ha vært negativ til forslaget, fordi Arafat ikke skal ha oppfylt alle Israels krav, meldte avisa Haaretz.

Ministeren for infrastruktur, Avigdor Lieberman, som er en av haukene i den israelske regjeringen, sa lørdag at han kom til å trekke sitt parti ut av Sharons regjering dersom Arafats husarrest ble avsluttet.

Arafat arresterte nylig tre personer mistenkt for mordet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i oktober.

Israelerne hadde satt en slik pågripelse som hovedbetingelse for å løsne grepet om Arafat og de selvstyrte palestinske områdene. Sharon sa etter arrestasjonen at han ikke ville foreta seg noe før de tre mennene er stilt for retten eller utlevert til Israel.

(NTB)

HUSARREST: Yasser Arafat.
FOTO: REUTERS