En talsmann for Det hvite hus bekreftet senere opplysningen, og sa at de to lederne trolig skulle møtes alt tirsdag, for å diskutere Clintons skisse til en fredsplan for Midtøsten.

— Vi ønsker sikre at det er en felles forståelse av de hovedpunktene presidenten har foreslått som basis for å gå videre med ytterligere fredsforhandlinger, sa talsmannen Elliot Diringer.

— Dette møtet vil bidra til dette, la han til.

Ifølge Diringer hadde Clinton og Arafat en 45 minutter lang telefonsamtale mandag kveld.

Klargjøre Både palestinerne og Israel har tidligere bedt Clinton klargjøre flere punkter i sin skisse til fredsplan, som han la fram for partene i Washington rett før jul.

Blant punktene palestinerne har krevd klargjøring av, er grensene for en framtidig palestinsk stat, skjebnen til 3,5 millioner palestinske flyktninger og kontroll over de hellige stedene i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

— Vi ønsker ikke flere avtaler om prinsipper, men en avtale om detaljer, sa palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat i forrige uke.

— Vi ønsker absolutt klarhet, spesifikke detaljer og spesifikke kart over disse forholdene. Uklarheter er etter min mening ikke noe godt utgangspunkt for en vellykket fred, selv om amerikanerne kaller dette for konstruktive uklarheter, sa Erekat.

Også Israel har tatt klare forbehold når det gjelder Clintons skisse, men har i likhet med palestinerne understreket at de godtar den som «grunnlag for diskusjoner».

Uro Selv med nyheten om Arafats Washington-reise, er håpet om at Clinton skal greie å tvinge fram en avtale før han går av om 20 dager, heller lite.

Det palestinske opprøret i de okkuperte områdene fortsetter med uforminsket styrke. Blant mandagens ofre var to palestinske politimenn som ble skutt av israelske soldater, en 12 år gammel gutt som døde av skuddskadene han fikk søndag og en palestiner som ble skutt og drept av ukjente i en passerende bil.

I den israelske badebyen Netanya ble over 40 mennesker såret av en bilbombe, som også den palestinske ledelsen tok kraftig avstand fra. I Tulkarm fulgte 50.000 mennesker Fatah-lederen Thabet Thabet til graven, dagen etter at han ble likvidert av israelske styrker.

Over 40 såret av bilbombe

NTB