Det opplyste Peres i et intervju med den spanske avisen Vanguardia fredag, samtidig som han møtte den palestinske lederen i byen Formentor på Mallorca.

Peres opplyste tidligere i uken at han arbeider med en fredsplan som omfatter en palestinsk stat.

— Planen er ikke ferdig ennå, men det er på det rene at Arafat, i likhet med oss, er enig i opprettelsen av en demilitarisert palestinsk stat, sa Peres. Han ga ingen flere opplysninger om innholdet i fredsplanen.

Arafat og Peres deltar begge på en konferanse for middelhavsland, som også markerer 10-årsdagen for åpningen av fredsforhandlingene i Midtøsten i Madrid i 1991.

Møttes på Mallorca

Peres møtte Arafat på et møte fredag, der Egypts president Hosni Mubarak og Spanias statsminister Jose-Maria Aznar også var til stede. Peres sa på forhånd at det ikke var snakk om å holde forhandlinger under oppholdet på Mallorca.

De to Midtøsten-lederne ble observert sammen på en hotellterrasse like etter ankomsten til Formentor, og det var ikke klart om de skulle ha separate møter senere under oppholdet.

Statsminister Ariel Sharon har gjort det klart at Israel ikke vil forhandle med Arafat før det blir helt slutt på voldshandlingene i Midtøsten. Arafat sa under et besøk i Oslo onsdag at han gjør så godt han kan for å holde ro i sine egne palestinske rekker.

Fredsplanen som Peres arbeider med, går ut på at Israel skal avvikle sine få bosettinger i Gaza, og striden om Jerusalem skal legges til side i påvente av at partene kommer til enige om andre spørsmål, ifølge avisen Maariv.

Skuffet palestinerne

Arafat hadde håpet på britisk drahjelp i arbeidet med å etablere sin palestinske statsdannelse, da statsminister Tony Blair torsdag besøkte Jordan, Israel og Gaza. Hovedformålet med rundreisen var åpenbart å søke støtte for kampen mot Osama bin Laden og talibanregimet i Afghanistan.

­En palestinsk talsmann sa at Blair var mer opptatt av å vinne arabisk støtte for den internasjonale koalisjonen mot terrorisme enn å bidra til løsninger i Midtøsten.

Arafat hadde ventet at Blair ville komme med "et historisk løfte" til palestinerne under besøket i Gaza, slik britene kom med i Balfour-erklæringen som dannet grunnlaget for staten Israel.

Fredag var det 84 år siden denne erklæringen ble kunngjort, og palestinerne hadde regnet med at Blair ville benytte anledningen til å korrigere den uretten som ble gjort mot palestinerne i 1917, sa en representant for det palestinske informasjonsdepartementet.

Noen hundre palestinerne demonstrerte fredag i Gaza mot Storbritannias historiske rolle i Midtøsten.

(NTB)