De to mennene smilte bredt og håndhilste mens USAs utenriksminister Madeleine Albright, Egypts president Hosni Mubarak og Jordans kong Abdullah så på. Seremonien foregikk på et luksushotell i Sharm el-Sheikh ved Rødehavet.

— Vi må være situasjonen voksen på vegne av våre mødre og fedre, barn og barnebarn og gjøre denne visjonen av en omfattende fred til en varig realitet, sa Barak.

Fra hele verden har det kommet hilsninger som uttrykte håp om at fredsprosessen i Midtøsten nå endelig er gjenopplivet.

USAs utenriksminister Madeleine Albright håper gjennombruddet for Israel og palestinerne kan bli en katalysator for fredssamtaler mellom Israel og Syria.

Men ingen vet bedre enn Albright hvor langt inne iverksettelsen av Wye-avtalen satt, selv med regjeringsskifte i Jerusalem. Det måtte Albrights personlige intervensjon til for å få avtalen i havn. Ifølge Egypts utenriksminister Amr Mussa var det skriftlige garantier fra USA som gjorde utslaget for palestinerne.

USAs president hilste avtalen velkommen som virkelig en ny begynnelse. I samme ordelag uttalte også statsminister Kjell Magne Bondevik og mange andre stats- og regjeringssjefer seg som sendte hilsningstelegrammer.

NTB-Reuters