Khatib er den første høytstående arabiske leder som har samtaler med Sharon siden den israelske statsministeren overtok makten. Jordan vurderte tidligere mandag å avlyse besøket på grunn av det israelske angrepet på en syrisk radarstasjon i Libanon noen timer tidligere.

Den jordanske utenriksministeren vil under møtet legge fram forslag fra Jordan og Egypt om hvordan konflikten mellom israelerne og palestinerne kan dempes.

Samtidig advarte den libanesiske presidenten Emile Lahoud mot at angrepet i Libanon, hvor minst to syriske soldater ble drept, kan føre til en større konfrontasjon. Lahoud kom med advarselen etter en telefonsamtale med Syrias president Bashar al-Assad.

— Dette er en farlig utvikling som nok en gang viser de voldelige metodene til Sharon siden han kom til makten - enten det er på palestinsk jord eller utenfor. Denne metoden kan lede til en større konfrontasjon, sa han.

Israels statsminister Ariel Sharon har sagt at angrepet natt til mandag var en hevnaksjon etter drapet på en israelsk soldat. En talsmann for Sharon uttalte mandag at det var et signal fra Israel om at spillereglene er endret etter at Sharon kom til makten.

NTB-AFP-REUTERS