En talsperson for det sudanske utenriksdepartementet sier søndag det ikke er tatt noen avgjørelse om FN-soldatene ennå, selv om ryktene den siste tiden sier at landets myndigheter skal være innstilt på å tillate fredsoperasjonen.

— Dette stemmer ikke. Jeg vet ikke hvem som har sagt dette. Noe slikt må godkjennes av den sudanske regjeringen, sier Jamal Muhammad Ibrahim i utenriksdepartementet.

— Hvis behovet melder seg, kan Sudan godkjenne dette. Hvis ikke, har ingen rett til å sende utenlandske styrker til Sudan, fremholder han.

FN ønsker å erstatte de 7.000 soldatene fra Den afrikanske union (AU) i det enorme Darfur-området. AU-soldatene har ikke klart å få en slutt på kampene.

Fredag skrev den største opprørsfraksjonen i Darfur og myndighetene under på en fredsplan for området. FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland skal etter planen besøke Darfur-provinsen søndag etter å ha blitt nektet innreise i april.

— Situasjonen er den at Sudan – etter at avtalen ble underskrevet – er villig til å se på forslag som forhindrer tragedie, sier Ibrahim.