I et åpent brev skriver familien at den pines av det som har skjedd og at den har stor medfølelse med ofrene og deres pårørende.

Les også:Skjøt på kvinner | 15 drept i skytemassakre

«Vi spør oss hele tiden gang på gang hvordan det kunne skje. Hvordan har det seg at vi ikke la merke til hans lidelser og hat? Fram til dette skjedde var også vi en helt normal familie. Vi trodde aldri at Tim var i stand til å gjøre noe slikt», heter det i brevet som tirsdag ble offentliggjort av familiens advokat.

De kaller sønnens handlinger for grusomme og understreker at drapene har frarøvet andre det mest dyrebare de hadde, mennesker de elsket. Familien beskriver også sin egen situasjon som svært vanskelig.

– Denne uutgrunnelige tragedien etterlater oss i tårer og uten ord. Vår dypeste medfølelse går til ofrene, deres familier og venner. Alle våre tanker er også hos de med fysiske og psykiske sår, skriver familien.

Også den 17-årige drapsmannen mistet livet under skytedramaet. Ifølge politiet skjøt han seg selv etter at ha blitt såret i en skuddveksling med politiet. Da hadde han drept i alt 15 personer, tolv av dem ved en skole der han tidligere var elev.

Les også:Varslet om drapene på internett