Men velgerne visste at de måtte gjøre sin borgerplikt ettersom det er stemmeplikt for de 27 millioner argentinere som har registrert seg som velgere. Valglokalene stenger kl. 22 (norsk tid), de første resultater vil trolig komme vel tre timer senere. De fleste er likevel ikke i tvil: Valgets vinner blir Cristina Fernandez de Kirchner.

Dagens førstedame er ikke et ubeskrevet blad og har nesten to tiår bak seg i politikken, blant annet som senator i Argentinas nasjonalforsamling. I tillegg til president skal argentinerne også velge en tredel av senatorene og halvparten av medlemmene i deputertkammeret.

Delte meninger

Det er i alt 14 kandidater som ønsker å etterfølge Nestor Kirchner som har sittet som president siden 2003. Men Cristina Fernandez (54) vil ikke ha noe problem med å hale seieren i land, ifølge meningsmålingene.

Men ikke alle argentinere liker henne, men mener hun er en arrogant overklassekvinne. Likevel er hun populær blant Argentinas fattige, som utgjør om lag en firedel av befolkningen.

Selv ynder Fernandez å sammenligne seg med andre vellykkede kvinner som legendariske Eva Peron og amerikanske Hillary Clinton, som kjemper en hard kamp for å bli demokratenes presidentkandidat ved valget i USA neste år.

– Jeg håper det ikke blir Cristina, for med henne som president vil ingenting endre seg, prisene vil fortsatt stige og alt blir bare mer kostbart, sier en 23 år gammel butikkeier som bare oppgir navnet til Sheila.

Andre er enda mer pessimistisk. – De er løgnere alle sammen, og jeg kommer til å levere en blank stemmeseddel, sier Samantha Leguizamon (20). Hun får støtte av Jonathan (26) som ønsker å gi blaffen i det hele.

– Hadde det ikke vært for stemmeplikten, ville vi unngått stemmelokalene.

Forlot hovedstaden

President Kirchner og hans førstedame holdt seg langt unna hovedstaden søndag og avga stemme i hjembyen Rio Gallegos, vel 2.700 kilometer lenger sør. Der hadde de to celebert besøk av Ségolène Royal, som tidligere i år gjorde et mislykket forsøk på å bli Frankrikes president.

De to kvinnelige politikerne, begge kjent for å være elegante i klesveien og friske i politiske debatter, møttes til en times prat fredag, fortalte Royal.

Den 53 år gamle franske sosialisten sa hun hadde oppfattet den 54 år gamle venstreorienterte argentinske senatoren som svært bestemt foran valget søndag.

Hun hyllet Fernandez for å ha lykkes i å balansere myndighetsutøvelse med det å være feminin, og hun sa de to hadde drøftet problemene kvinner støtter på i politikken.

IVAN ALVARADO