Flere kjente antikrigsaktivister, blant dem Cindy Sheehan og Vietnam-veteranen Ron Kovic, talte til rundt 300 mennesker på trappa til Colorados delstatsforsamlingsbygning.

Ifølge BBC deltok minst 1000 i demonstrasjonen som fant sted i forkant av Demokratenes landsmøte, der Obama blir nominert til Demokratenes kandidat.

Sheehan, som ble verdensberømt da hun i 2005 opprettet en protestleir utenfor ranchen til president George W. Bush i Texas, anklaget Obama for å være for ettergivende når han kritiseres av republikanerne.

– Hver gang republikanerne utfordrer ham på noe, beveger han seg nærmere republikanerne, sa Sheehan som innledet sin protestkampanje etter at hun mistet sin sønn i Irak.

Obama, som var imot Irak-krigen fra begynnelsen, har lovet å gjennomføre en tilbaketrekning av de amerikanske styrkene fra Irak i løpet av 16 måneder.

Men Kovic, som ble berømt da Tom Cruise spilte ham i filmen «Born on the Fourth of July», sa han frykter at Obama ikke kommer til å gjøre noe annet enn å flytte styrkene fra en krig til en annen.

REUTERS