— På grunn av trusler mot vårt personale av en meget alvorlig natur har vi valgt å fjerne filmen fra våre servere. Dette er en trist dag for ytringsfriheten på internett, men vi må sette hensynet til våre ansatte først, sier LiveLeak i en kunngjøring lagt ut på nettstedet

Det var dette nettstedet som først publiserte den kontroversielle filmen torsdag kveld. Men selv om den nå er fjernet, sirkulerer den fortsatt på en rekke andre fildelingsnettsteder.

I filmen, som er laget av den høyreorienterte nederlandske politikeren Geert Wilders, blandes vers fra muslimenes hellige bok Koranen med bilder fra terrorangrepene i USA, London og Madrid, samt drapet på den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh.

Både muslimske land, EU og FN fordømmer offentliggjøringen av filmen, som karakteriseres som hatpropaganda.

— Filmen er støtende. Det finnes ingen rettferdiggjøring for hatspråk og det å tilskynde til vold. Dette handler ikke om retten til frie ytringer, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en uttalelse.

Men de voldsomme reaksjonene som var fryktet på forhånd så stort sett ut til å utebli.

DEMONSTERTE: Det er liten tvil om hva denne demonstranten synes om den nederlandske politikeren Geert Wilders. FOTO: SCANPIX