EIRIK DAMSGAARDJubelen stod i taket på den norske ambassaden etter flere døgn uten livstegn fra de fire kunstnerne. — Det har vært umulig for oss å få gitt beskjed, forklarte Kiki Prytz Wilhelmsen til norske journalister fra Aftenposten, som møtte henne tilfeldig på militærflyplassen i den raserte byen Bhuj.I går formiddag norsk tid kom hun til kystbyen Bombay lenger sør i India. Det norsk-svenske reisefølget var ikke klar over oppstyret i mediene hjemme.- Vi var ute av byen fordi vi skulle dra til en av landsbyene. Vi merket ristingen, og så at det var noen hus som hadde rast sammen. Men vi skjønte ikke med en gang hvor alvorlig det var, sier 45-åringen.

På landsbygden Ifølge den norske ambassaden tok kvinnene inn hos en vennefamilie i utkanten av byen Bhuj, og forsøkte forgjeves å opprette kontakt med Norge og Sverige.- Mitt inntrykk er at de ikke helt har forstått hvor stor interessen har vært. Nå føler de behov for å samle tankene og inntrykkene, sier ambassadør Truls Hanevold til Bergens Tidende.Prytz Wilhelmsen reiste rundt på landsbygden for å studere lokale stofftyper og vevteknikker. Hun er bosatt i Trondheim, men har studert og jobbet mange år i Bergen på 70- og 80-tallet. Fra hotellet i Bombay avviste Prytz Wilhelmsen å gi noen kommentarer i går kveld.

Bulldoserne står klar Dødstallene etter fredagens skjelv stiger jevnt og trutt. Den indiske forsvarsministeren gikk i går ut og hevdet at kanskje så mange som 100.000 kan ha omkommet i jordskjelvet. I går ble flere overlevende gravd frem fra ruinene, over 100 timer etter skjelvet. Men i dag slippes bulldoserne inn i områdene for å rydde opp.