Kritikken kom etter at han fredag besøkte Kashmir for å se ødeleggelsene etter jordskjelvet med egne øyne.

– Det er ikke tvil om at responsen fra giverne har vært svært dårlig, sa han til pressen i Islamabad.

Raserte byer

Seks uker etter skjelvet har Pakistan ifølge Annan bare mottatt 30 prosent av pengene som trengs for å hjelpe de 3,5 millioner menneskene som er hjemløse, og for å bygge opp de raserte byene og landsbyene.

Pakistan har mottatt løfter om 16,5 milliarder kroner, men bare 1,4 milliarder er gitt, ifølge myndighetene.

Tidligere på dagen fløy Annan sammen med Pakistans president Pervez Musharraf i helikopter over noen av de hardest rammede områdene før han besøkte en leir for ofre i utkanten av Muzaffarabad.

Inntrykk

– Det jeg har sett har gjort et stort inntrykk. Det er deprimerende å se hvor mange hus som er ødelagt, men imponerende å se pågangsmotet og samarbeidsviljen i området, sa Annan.

I teltleiren fikk de se at leger og annet helsepersonell vaksinerte barn mot polio og meslinger for å forsøke å hindre epidemier.

Under besøket gjentok Annan en appell om mer hjelp til ofrene, både til nødhjelp før vinteren setter inn, og til gjenoppbygging. Han understreket at Pakistan står foran en enorm oppgave når områdene skal gjenoppbygges.

Lørdag tar Annan del i en giverlandskonferanse i Islamabad som har som formål å øke bistanden til Pakistan i forbindelse med jordskjelvet.