— Ariel Sharon sprer panikk og hysteri omkring farene fra Irak, delvis for å flytte offentlighetenes oppmerksomhet bort fra mer alvorlige problemer, sier Mitzna i et intervju med den israelske hærens radiostasjon.

— Faren for et rakettangrep fra Irak er ifølge våre militære eksperter lav, sier Mitzna som selv er tidligere general.

Sharon har de siste dagene gjentatte ganger advart israelerne mot faren for angrep fra Irak, noe som har fått tusenvis av israelere til å kjøpe gassmasker.

Seinest på julaften hevdet Sharon å ha mottatt informasjon om at Irak har gjemt kjemiske og biologiske våpen i nabolandet Syria, en opplysning eksperter stiller spørsmål ved på bakgrunn av det alt annet enn gode forholdet mellom de to lands regimer.

Israelsk presse har de siste dagene anklaget Sharon for å forsøke å dekke over korrupsjonsskandalen som ryster hans eget parti, der flere ledende politikere er anklaget for å ha kjøpt seg plass på lista foran valget til ny nasjonalforsamling i januar.

Onsdag ble Sharons viseminister for infrastruktur, Naomi Blumenthal, satt under etterforskning av israelsk politi. Flere andre sentrale politikere etterforskes også, og minst et Likud-medlem sitter varetektsfengslet i saken.

(NTB)

En israelsk fjerdeklassing prøver en vernemaske. Klassen lærer hva de skal gjøre dersom Jerusalem blir angrepet av raketter med kjemisk våpenlast. (Foto: Reuters/Nir Elias)