Dommen mot barnemorderen er ikke nådig: Foran øynene på ofrenes foreldre skal Iqbals kropp kuttes i 100 biter, en for hvert av ofrene, og delene skal oppløses i syre, kunngjorde dommer Alleh Baksh Ranja ved domstolen i Lahore torsdag. Han skal også kveles 100 ganger. Han er også dømt til 700 års fengsel.

En av Iqbals medskyldige, en 17 år gammel gutt, er også dømt til døden, mens to andre har fått 14 års fengsel. De skal ha hjulpet ham med å bli kvitt likene.

Men innenriksminister Moinudeen Haider varsler at regjeringen ikke kan akseptere dommen, og fastslår at den blir anket til en høyere rett.

-Vi har undertegnet menneskerettskonvensjonen. Slike straffer er ikke tillatt. Dommen vil derfor bli anket til en høyere rett, sa innenriksministeren til journalister, etter at dommen falt.

Saken rystet Pakistan da den ble rullet opp i desember i fjor, da 38-åringen overga seg til politiet og innrømmet at han hadde tatt livet av 100 barn. Seinere trakk han tilståelsen og hevdet at han hadde funnet på historien for å få oppmerksomhet.

NTB-AFP