Kvinnen som mistet livet etter en gasseksplosjon på Gran Canaria onsdag formiddag var Ullensakers økonomisjef, Anita Berger (56). Det skriver Romerikes blad.

— Kvinnen døde kl. 5 i natt, av skadene hun fikk i brannen, sier Charo Cardenal, kommunikasjonsansvarlig ved universitetssykehuset Dr. Negrin i Las Palmas, til Aftenposten.no.

Nærmeste pårørende og det norske konsulatet ved feriestedet er underrettet, ifølge Cardenal.

Berger ble sendt til sykehuset med omfattende og kritiske brannskader etter en gasseksplosjon på et charterhotell på Gran Canaria i går onsdag.

150 nordmenn på hotellet

Flere personer ble skadet i eksplosjonen, hvorav fem skal være alvorlig skadet.

Eksplosjonen skal ha skjedd da en tankbil skulle fylle på gass ved spa-avdelingen på hotellet, Cordial Mogan Playa, i morgentimene onsdag.

Hotellet er populært blant ferierende nordmenn, og blir brukt av flere charterselskaper. Det skal ha vært rundt 150 nordmenn på hotellet da eksplosjonen skjedde.

- Så skadede komme løpende ut

En av dem som ble vitne til eksplosjonen, er Knut Liljeberget (69).

— Først hørte vi et smell som hørtes ut som det kunne komme fra en byggeplass. Så kom det et kolossalt smell, sa Knut Liljeberget til Aftenposten.no onsdag formiddag.

Han bor i en leilighet rett ved hotellet, og gikk en tur i området da han hørte eksplosjonene.

— Kort tid etter det første smellet så vi gjestene komme løpende ut av hotellet. Flere av dem hadde tydelige brannskader, sier Liljeberget.

Han sier redningsarbeidet kom igang «nesten umiddelbart». Ulykken har preget turistene i området onsdag formiddag.

— Dette preger alle som er her nede nå, sier Liljeberget.