Yohane Banda har kommet på andre tanker etter at det gikk opp for ham at han ville si fra seg foreldreretten for alltid om Madonna får adoptere hans 13 måneder gamle sønn David.

– Jeg hadde ikke forstått det slik at Madonna ville beholde barnet for alltid, sa han søndag på telefon fra sin landsby Lipunga i nærheten av grensen til Zambia.

– Jeg ble aldri fortalt at adopsjonen betyr at David ikke lenger ville være min sønn. Hvis jeg hadde visst det, ville jeg ikke gått med på det, sa han og la til at han foretrekker at David kommer tilbake til barnehjemmet der han kan besøke ham når han vil.

I forrige uke ble David fløyet ut av Malawi og befinner seg nå i Madonnas hjem i London, bare dager etter at hun fikk midlertidig rett til å adoptere ham.

Banda plasserte sønnen i det fattigslige barnehjemmet etter at hans kone døde i fjor. Den underernærte gutten var døden nær da han kom, men har senere kommet seg, ifølge barnehjemmet.

Normalt får ingen utlending adoptere barn fra Malawi, men myndighetene gjorde et unntak da de ga den amerikanske megastjernen midlertidig godkjenning.