Tirsdag kjørte tre av de mistenkte fra Stockholm i retning København, tett fulgt av spanere fra det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, skriver aftenposten.no.

— Vi vet det var våpen i bilen og vi var forberedt på å avbryte reisen dersom det skulle komme informasjon som gjorde det nødvendig, sa sjefen for Säpo, Anders Danielsson, under en felles pressekonferanse i København.

Målet for de mistenkte terroristene skal ha vært bygningen ved Rådhusplassen i København der både Jyllands-Posten og Politiken har kontorer.

-Vi mener at de planla å ta seg inn i bygningen og drepe flest mulig av dem som befant seg der, sa sjefen for det danske sikkerhetspolitiet, PET, Jakob Scharf.

Under ransaking på en adresse i København ble det funnet en maskinpistol samt lyddemper og skarp ammunisjon til den.

Det er ikke kjent om det var det våpenet som de mistenkte hadde med seg fra Stockholm.

Les også: Fem tatt for terrorplaner i Danmark

Onsdag klokken 17.30 kom kronprins Frederik til det mulige terrormålet, avishuset ved Rådhusplassen, for å dele ut en idrettspris, skriver ekstrabladet.dk.

— Det er ikke noe som tyder på at kronprinsen har vært et mål. Vår vurdering er at det er Jyllands-Posten som har vært målet, sa PET-sjef Scharf.

Ingen forbindelse til Norge

  • Vi er kjent med saken, og med de pågripelsene som har vært. Ut fra den informasjonen vi har pr. nå, er det ingenting som tyder på noen forbindelse til Norge, eller at det er noe som påvirker trusselbildet her, sier informasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til VG Nett.

Saken blir utvidet.