KAMPER IGJEN: Da krigene i Tsjetsjenia raste på sitt verste, var også parlamentsbygningen i Grozny sentral.

Groznyj: Alle som deltok i angrepet mot nasjonalforsamlingen i den russiske republikken Tsjetsjenia, er drept, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Det er uklart hvor mange personer det er snakk om.

Minst tre mennesker ble drept og 13 såret da militante angrep paralemtsbygningen i Grozny, sier leger til nyhetsbyrået RIA Novosti .

— Et motorkjøretøy med terroister kjørte inn på området sammen med en bil som fraktet parlamentsmedlemmer. En av dem sprengte seg selv i luften mens to andre stormet mot parlamentet, sier en politikilde til RIA Novosti.

Selvmordsbomber

Angrepet skjedde i morgentimene tirsdag, og ifølge RIA Novosti skal selvmordsbomberen ha detonert bombebeltet sitt like utenfor parlamentet, mens de to geværmennene begynte å skyte mot vaktene rundt bygningen.

Ubekreftede meldinger går ut på at parlamentet en tid var okkupert av opprørerne, som skal ha tatt flere gisler.

Kilder hevder overfor BBC at skytingen startet ved kontoret til parlamentets speaker, men han skal være uskadd og befinne seg inne i bygningen.

Den russiske innenriksministeren, Rashid Nurgaliyev, er på besøk i Tsjetsjenia og skal nå sitte i et krisemøte med den Moskva-støttede presidenten, Ramzan Kadyrov.

Spesialstyrker tilkalt

Spesialstyrker ble tilkalt til parlamentet, og det foregikk skuddveksling, ifølge nyhetsbyrået Interfax. Ifølge en tjenestemann, som vil være anonym, ble minst to av vaktene drept.

Like etter angrepet på parlamentsbygningen blev det satt i gang et nytt angrep, mot landbrukdepartementet. Det er ennå ikke klart om det var drepte i begge angrepene.

Forsøker å kvele opprør

Russland forsøker å kvele et økende islamistisk opprør i Nord-Kaukasus. Provinsen er etnisk blandet langs grensen mot Russland der det hovedsaklig er bosatt kristenortodokse.

Lokale ledere sier at opprøret har sin årsak i desperat fattigdom, strid mellom klaner, korrupsjon, islamisme og hardhendt politikk fra myndighetene.

Det er foreløpig uklart hvem som sto bak dagens angrep mot parlamentet i Groznyj.

Den tsjetsjenske hovedstaden med rundt 200.000 innbyggere ble svært ødelagt under to kriger på 1990— og 2000-tallet. I dag er byen kraftig gjenoppbygd, og i republikken er det i dag roligere enn i naborepublikkene Ingusjetia og Dagestan, der flere islamistiske opprørsgrupper holder til.

Vold og trusler

Samtidig anklages Tsjetsjenias Moskva-vennlige leder Ramzan Kadyrov for å ha gjenopprettet sikkerheten med hjelp av vold og trusler.

Kadyrov sels har i formiddag snakket med Russlands statsminister Vladimir Putin om situasjonen.

Dette er den andre alvorlige terrorhandlingen i Tsjetsjenia de siste månedene. I august gjennomførte en gruppe selvmordsbombere en kraftig angrep på Kadyrovs hjemby Tsentroi, skrivder RIA Novosti..

OMSTRIDT: Ramzan Kadyrov er omstridt for sitt nære forhold til de russiske lederne.