De som ble drept, var seks jemenittiske sikkerhetsfolk eller soldater, fire tilfeldige sivilpersoner og seks av angriperne, ifølge Jemens innenriksdepartement. En talsmann for ambassaden bekrefter at ingen amerikanere ble drept eller såret. En av de drepte sivilistene skal være en indisk kvinne.

En gruppe som kaller seg Islamsk Jihad i Jemen påtok seg ansvaret for angrepet og truet med flere angrep andre steder i Golfregionen dersom ikke regjeringen løslater medlemmer av gruppa som sitter fengslet.

Skyting og brann

Øyenvitner forteller at det var skyting mellom angriperne og vakter ved ambassaden før bombene eksploderte. En brennende bil kunne ses i gata ved ambassaden.

Angrepet begynte med at væpnede menn kledd i politiuniformer kom kjørende i en bil. De skjøt mot politifolk ved en veisperring 100 meter fra ambassaden. Deretter skjøt de raketter mot ambassadebygningen.

Det amerikanske utenriksdepartementet mener angrepet har likhetstrekk med al-Qaidas terroraksjoner. Så mange som fem eksplosjoner kan ha blitt utløst, og minst en av dem ble utløst av en selvmordsbomber.

– Dette angrepet minner oss om trusselen fra voldelige ekstremister som vi fortsatt står overfor både hjemme og i utlandet, sier Gordon Johndroe, talsmann for Det hvite hus.

Sivile ofre

Det var store skader på bygninger i nærheten av ambassaden, og det var både kvinner og barn fra nabolaget blant de sårede.

Politiet sperret av området rundt ambassaden, og flere sykebiler og brannbiler var på plass kort tid etter angrepet.

Talsmannen for ambassaden, Ryan Gliha, sier at alle de ansatte ble samlet på et sikkert sted.

Ambassaden i Sanaa ble også i mars utsatt for et angrep. Men de tre rakettgranatene som da ble avfyrt mot ambassaden, bommet og traff en skole for jenter i nabobygget. En sikkerhetsvakt ble drept og 13 skolejenter såret.

Etter dette angrepet evakuerte USA alle pårørende til ambassadepersonellet og alle ansatte som ikke var nødvendige for ambassadens drift.

HO
Khaled Abdullah