Lastebilsjåførene skal ha blitt drept da tre lastebiler med nødhjelp til østlige deler av Libanon ble angrepet av israelske kampfly.

En politimann og to sivile skal ha blitt drept i angrep rettet mot Bakaadalen, og en mann og en kvinne ble drept under et bombeangrep mot den sørlige landsbyen Kafra, melder nyhetsbyrået AFP.

400 raketter

En rekke byer og landsbyer i sør skal også ha blitt angrepet ved hjelp av stridsvogner på den israelske siden av grensen.

I alt 400 raketter skal ha blitt skutt mot grensebyen Khiam sør i Libanon i løpet av natten.

En person ble alvorlig såret i et luftangrep mot landsbyen Zefta, øst for Saida, ifølge libanesisk politi.

Kampfly skal også ha bombet i stykker ei viktig kommunikasjonsantenne nord for Beirut. En libanesisk militærbase i Amchit-regionen, nord for Beirut, ble angrepet i morgentimene torsdag, men ingen skal har kommet til skade.

Angrep mot Israel

Samtidig fortsetter Hizbollah-geriljaen sine angrep mot nordlige deler av Israel. Minst ti katjusjaraketter er skutt mot byen Safed, ifølge israelske medier. Det er ikke meldt om sårede eller drepte.

Onsdag ble ni israelske soldater drept ved byen Bint Jbeil, som er et viktig tilholdssted for Hizbollahs styrker i grenseområdet mot Israel.

Det australske utenriksdepartementet opplyste torsdag at en av de ni drepte soldatene hadde australsk statsborgerskap.

– Fikk fullmakt

Israels justisminister Haim Ramon mener Israel har fått fullmakt til å fortsette militæroffensiven i Libanon etter krisemøtet i Roma onsdag, der utenriksministere fra en rekke land, EU, FN og Verdensbanken diskuterte krigen i Libanon.

– I Roma fikk vi i realiteten fullmakt til å fortsette våre operasjoner til Hizbollah ikke lenger er til stede i Sør-Libanon, sa Ramon til Israels militærradio torsdag.

Uttalelsen kom i forkant av et israelsk regjeringsmøte torsdag, der det er forventet at det skal diskuteres hvorvidt militæroffensiven skal trappes opp eller ikke.

– Selvmordsoperasjon

På onsdagens møte i Roma var det enighet om behovet for en fredsbevarende styrke i Sør-Libanon. Australias utenriksminister Alexander Downer sier imidlertid at det å sende en internasjonal fredsbevarende styrke til området mens konflikten pågår ville være en «selvmordsoperasjon».

Samtidig vil Australia trekke ut tolv soldater fra Sør-Libanon til Beirut, etter at fire FN-observatører ble drept i israelske luftangrep mot Khiam tirsdag. De australske soldatene var sendt til Sør-Libanon for å evakuere australske statsborgere som er i området.

Australiere som er en del av FNs observatørstyrke blir derimot værende igjen i Sør-Libanon.

Denne tysk-libanesiske familien ble såret under de israelske angrepene. De ble evakuert til Kypros, og kom senere til Tyskland der de får legehjelp.
ANDREAS MANOLIS
En israelsk soldat ber i nærheten av grensen til Libanon.
CARLOS BARRIA
Hizbollah-tilhengere i Tyr i Sør-Libanon, som er hardt rammet av krigen.
NIKOLA SOLIC
En jente ligger såret på sykehus i Beirut.
ADNAN HAJJ