Innbyggere i vest-Galilea rapporterer om tre raketter som traff områder nær byen Nahariya. Rakettene slo ned tidlig torsdag morgen.

Ifølge avisen Haaretz skal to være lettere fysisk skadet, og flere er sjokkskadet.

Det er de første rakettene avfyrt fra Libanon siden offensiven mot Gaza startet 27. desember. Israel har skutt tilbake mot Libanon etter angrepet.

Det var i morgentimene uklart hvem som avfyrte disse rakettene. Men israelske analytikere har advart om at den iranskstøttede Hizbollah-militsen i Libanon kan forsøke å blande seg inn i Israels kamp mot islamistbevegelsen Hamas på Gazastripen.

Ifølge Al-Jazeera er det lite trolig at angrepet er utført av Hizbollah, for Katyusha-rakettene som ble brukt, er av en eldre type som Hizbollah ikke lenger bruker. Istedenfor mener kilder i israelsk etterretning det er mer sannsynlig at palestinske terrorgrupper avfyrte rakettene, melder Jerusalem Post.

Fredsmøte

Nyheten kommer idet representanter for Israel og Hamas skal diskutere en fredsløsning i egyptisk regi i dag.

Også representanter for den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av president Mahmoud Abbas’ Fatah-bevegelse skal delta på møtet.

— Alle de tre partene har sagt seg villige til å sende en delegasjon, sier Egypts ambassadør til FN, Maged Abd al-Aziz.

Det er det egyptisk-franske forlaget til en våpenhvile på Gazastripen som skal diskuteres.

Nye angrep i Gaza

Kampene stopper ikke på Gazastripen. Israelske kampfly gjennomførte to bombetokt mot grensebyen Rafah på Gazastripen torsdag, opplyser et øyenvitne.

Det israelske militæret har bekreftet angrepene der et hus og det som angivelig var en smuglertunnel ble truffet.

Rafah er en by som ligger på begge sider av grensen mellom Egypt og Gazastripen.

Innbyggerne i Rafah fikk onsdag beskjed gjennom flygeblader om å evakuere boligene sine. På flygebladene ble det opplyst at de kunne returnere ved 8-tiden lokal tid.

Israel har nevnt smuglertunnelene som et av hovedmålene med angrepene på Gazastripen. Israelsk etterretning har anslått at det finnes om lag 300 slike tunneler, men lokale innbyggere sier til nyhetsbyrået AFP at antallet trolig er om lag 500. På samme tid er det observert flere titall israelske stridsvogner i de sørlige områdene av Gazastripen.

Stridsvognene hadde kurs for byen Khan Yunis, melder øyenvitner.


Jonas Gahr Støre til bt.no:

— Et sivilt mareritt

Se også: — Et helvete på jord Les også: 40 drept i skolemassakre

Les også: Tre timers bombepause

Les også: Bykrig er neste skritt

Les BTs leder: Israels høye spill

Kronikk: Tragedien i Gaza

Les også: Leserombud i Bergens Tidende, Terje Angelshaug, spør seg om BT og andre medier underslår informasjon som kan være til Israels fordel.

Diskuter konflikten i Midtøsten i kommentarfeltet nederst.

ASMAA WAGUIH / REUTERS