Som om ikke det var nok: Moskusanden Andrine i Florvåg på Askøy ble også adoptivmor til to stokkandunger.

Her er historien i kortform: Sist fredag forsvant syv andunger og fem egg fra hagen til en familie i Florvåg. Sannsynligvis ble de stjålet.

— Andrine var helt hysterisk, stakkar. Hun løp i sirkel i hagen og inn og ut av huset for å sjekke redet. Men både egg og andunger var sporløst borte, forteller paret som helst vil være anonyme.

Lørdag ettermiddag fikk politiet på Askøy melding om at syv foreldreløse andunger var funnet i Florvåg-området. Dyrevernsnemnda ble kontaktet. De fraktet dem til Anne Søfteland i Os som driver Omplassering Vest, og har spesialisert seg på trengende fugl. Hun hadde også fått inn to foreldreløse stokkender dagen før.

Dessverre døde fire av de syv andungene fra Askøy, trolig fordi de ikke fikk i seg nok næring.

Da lokalavisen Askøyværingen skrev om de syv foreldreløse endene, trodde alle at andemor var blitt påkjørt. Men Andrines eiere fattet håp etter avisoppslaget, og i går var det duket for gjenforening mellom mor og de overlevende andungene, pluss de to stokkandungene som fikk nytt fosterhjem og adoptivmor.

Det store spørsmålet var selvsagt om Andrine ville ta ungene tilbake. I går kveld holdt hun seg på en viss avstand fra de små nøstene som kravlet etter henne så godt de kunne. Eierne av moskusanden var likevel optimistisk og tror andungene vil få en trygg og varm oppvekst under Andrines beskyttende vinger.

— Andunger er totalt avhengige av mammaen sin den første tiden, sier Anne Søfteland fra Os, som har pleiet trengende fugl siden 1997.