— Vi anbefaler at all politisk kontakt mellom arabiske land og Israel blir brutt så lenge aggresjonen mot og blokaden av det palestinske folket og deres nasjonale myndighet fortsetter, heter det i en felles uttalelse fra utenriksministrene i Den arabiske liga, som møttes i Kairo lørdag.

På israelsk side ble den arabiske uttalelsen tatt imot slik:

— Israel beklager dypt Den arabiske ligas anbefaling om å bryte all politisk kontakt med Israel, sa Raanan Gissin, talsmann for statsminister Ariel Sharon.

Fredag brukte Israel kampfly mot palestinske mål for første gang siden Seksdagerskrigen i 1967. F-16 jagerfly ble satt inn i angrep mot palestinske politistasjoner. Minst 12 palestinere ble drept og nærmere 90 skadd.

Angrepene kom som svar på at en palestinsk selvmordsaksjonist drepte 6 israelere og såret 100 i en bombeaksjon ved et kjøpesenter i byen Netanya, like nord for Tel Aviv tidligere fredag.

Israelske angrepshelikoptre fortsatte å angripe de palestinske selvstyremyndighetenes bygninger på Vestbredden lørdag.

Flere av verdens mektigste ledere har uttalt at de tar skarpt avstand fra det de kaller Israels overdrevne maktbruk. Samtidig understreker de sin avsky mot terrorbomben i Netanya, som den palestinske islamistiske organisasjonen Hamas påtok seg ansvaret for.

NTB