Amnesty slår imidlertid fast at det er begått grove brudd på menneskerettighetene i leiren som ble rasert under den israelske offensiven nylig.

I et intervju med AFP søndag sa Amnestys menneskerettighetsekspert David Holley, som besøkte leiren for to dagers siden, at den israelske hæren hadde slåss mot desperate palestinere i leiren.

— Dette ga Israel rett til å ødelegge hus hvor motstanderne gjemte seg, sa Holley, og la til at han ikke hadde sett noe som tyder på at israelerne brukte ulovlige våpen i kampene. Men Holley anklaget samtidig Israel for overdreven voldsbruk.

–Israel kan ikke ha ødelagt husene mens skuddvekslingene pågikk. Det er åpenbart at dette ble gjort etter at kampene hadde stoppet, og det fremstår som en kollektiv straff og en krigsforbrytelse, sa Holley.

Irene Kahn besøkte Jenin på den okkuperte Vestbredden sammen med et følge med juridiske og militære rådgivere, opplyste en talskvinne for gruppens kontor i Tel Aviv.

Amnesty ba i forrige uke om en internasjonal undersøkelse for å finne ut om det ble begått krigsforbrytelser under kampen om leiren.

Israel avviser de palestinske anklagene om en massakre med hundrevis av dødsofre i leiren, og sier at det er snakk om noen titall palestinske krigere som ble drept i kamp.

(NTB)

RUINER: Flyktningleiren Jenin ligger i ruiner.
Foto: Reuters/Scanpix