De amerikanske soldatene rykket inn i Somalia sammen med etiopiske styrker i desember, og har siden deltatt i jakten på islamister i landet, opplyser amerikanske og somaliske kilder til nyhetsbyrået AP.

De amerikanske soldatene opererer i små enheter og fungerer i første rekke som militærrådgivere, trenere og forbindelsesoffiserer, opplyser kildene som vil være anonyme på grunn av sensitiviteten knyttet til opplysningene.

Ber om flere Somalias visestatsminister Hussein Aided, som selv har en fortid som amerikansk marineinfanterist, etterlyste onsdag flere amerikanske soldater på bakken i landet.

– Den eneste måten vil kan drepe eller fange de gjenlevende al-Qaida-terroristene på, er ved hjelp av flere amerikanske spesialstyrker på bakken, sa Aided.

– De har kunnskapen og det rette utstyret for å kunne få tak i disse menneskene, sa Aided.

Pentagon-tjenestemenn avviser at USA har planer om å sende inn en større bakkestyrke i Somalia.

Flyangrep Amerikanske fly og kamphelikoptre gjennomførte tidligere i uka flere angrep mot antatte al-Qaida-medlemmer helt sør i Somalia.

Innbyggere i området hevder at mange sivile ble drept, mens amerikanske og somaliske talsmenn hevder at flere ettersøkte terrorister var blant de drepte.

Storbritannias statsminister Tony Blair er den eneste utenlandske lederen som har forsvart de amerikanske angrepene i Somalia, mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon, EU, Frankrike, Italia og en rekke andre land har tatt avstand fra angrepene.

STR/REUTERS
STR