Drapene omtales i en irakisk politirapport som den amerikanske aviskjeden Knight Ridder Newspapers har fått tilgang til, og skal ha funnet sted i Ishaqi, knapt 100 kilometer nord for Bagdad.

Etterforskningsrapporten er utarbeidet av en regional politienhet i Tikrit, som er opprettet med amerikansk støtte.

Samlet familien

Ifølge politirapporten ankom de amerikanske soldatene landsbyen Ishaqi midt på natten, etter å ha mottatt tips om at det skjulte seg et al-Qaida-medlem der.

Soldatene, som hadde støtte fra kamphelikoptre, åpnet ild mot huset til en lokal lærer, der mannen angivelig befant seg. Deretter rykket de inn i huset og samlet beboerne i ett rom.

– De amerikanske styrkene samlet familiemedlemmene i ett rom, og likviderte elleve personer, blant dem fem barn, fire kvinner og to menn. Deretter bombet de huset, satte fyr på tre biler og drepte husdyrene, heter det i rapporten fra Joint Coordination Center (JCC) i Tikrit.

Identifisert

Alle ofrene er identifisert ved navn og alder i rapporten, det yngste barnet bare seks måneder gammelt. To av de andre barna var tre år gamle og to var fem år gamle. Det eldste offeret var en kvinne på 75 år.

Etterforskningsrapporten er undertegnet av den irakiske politiobersten Fadhil Muhammed Khalaf, som får et godt skussmål av øverstkommanderende for JCC i Tikrit, general Issa al-Juboori.

– Han er en dedikert og god politimann. Jeg stoler på ham, sier Juboori.

Bekrefter

En lokal politioffiser i Ishaqi bekrefter overfor Knight Ridder Newspapers at de elleve familiemedlemmene ble funnet drept.

– Obduksjonen avslørte at alle hadde håndjern og var skutt i hodet, sier Farooq Hussain til den amerikanske aviskjedens korrespondent.

Amerikanske militærkilder har en annen versjon av hendelsen, og hevder overfor Knight Ridder Newspapers at huset ble rasert under angrepet. Da soldatene senere lette gjennom ruinene fant de én overlevende og fire døde, blant dem to kvinner og et barn.

Offisielle amerikanske talsmenn vil ikke kommentere den irakiske politirapportens versjon av hendelsen.

– Bekymret

– Vi er bekymret over å høre slike anklager, men det er også svært lite sannsynlig at de er sanne, sier major Tim Keefe i Bagdad.

– Amerikanske styrker gjør alt for å unngå at sivile blir skadet. Tap av uskyldige liv, særlig barn, er beklagelig, sier han.

Pentagon har fra før innledet etterforskning i forbindelse med påstander om at amerikanske marinesoldater drepte 15 irakiske sivile med overlegg i november, blant dem fire kvinner og fem barn.