Det russiskbygde Mi-17-helikopteret styrtet i tett tåke i provinsen Quang Binh mens det var på vei fra Vinh til Hue i det sentrale Vietnam. Alle 16 om bord i flyet mistet livet.

Søndag opplyste vietnamesiske myndigheter at ulykken muligens skyldtes tekniske problemer, kombinert med dårlig vær. Det amerikanske forsvarsdepartementet sa på sin side at det ikke kjente til noen detaljer om mulig årsak.

Alle de omkomne amerikanerne var militært personell. Helikopteret ble fløyet av en vietnamesisk offiser, ifølge firmaet som hadde leid ut helikopteret.

En vietnamesisk soldat sa at helikopteret traff en fjellvegg i Bo Trach-distriktet, om lag 700 meter fra hovedveien mellom nord og sør. Lydene som kom fra helikopteret like før krasjet har gitt mistanke om at noe teknisk gikk galt.

1.500 soldater savnet President George W. Bush uttrykte sin store sorg over ulykken i en skriftlig erklæring lørdag ettermiddag. Søndag sendte Vietnams utenriksminister, Nguyen Dy Nien, kondolanser til familiene til de omkomne amerikanerne.

Ifølge den amerikanske stillehavskommandoen, som har det formelle ansvaret for letingen etter savnede fra Vietnamkrigen, var helikopteret på vei for å undersøke levninger som var funnet.

USA har fortsatt en liste over 1.500 soldater som er savnet etter krigen, og letingen etter disse er en høyt prioritert sak for USA, som har stor betydning for forholdet mellom USA og Vietnam. De fleste savnede i Nord-Vietnam var mannskap på fly som var på bombetokt over landet.

NTB