Lindh ble pågrepet av amerikanske tjenestemenn i Afghanistan i slutten av november, og avhørene av ham begynte 1. desember.

Advokatene skriver i dokumenter levert til domstolen at Lindh fikk lite mat og bare gitt minimalt medisinsk tilsyn etter pågripelsen

De sier fangen samarbeidet med FBI bare fordi han håpet at det ville gjøre slutt på den dårlige behandlingen. Da han ble fraktet til en militærleir nær Kandahar skal han ha fått bind for øynene og påsatt plasthåndjern så stramt at det stanset blodtilførselen til hendene. Soldatene truet med drap og tortur, skriver forsvarsadvokatene i dokumentene. Under transporten skal klærne ha blitt tatt av ham, og han ble tapet fast til en båre som deretter ble plassert i en metallcontainer. Det var ingen varme, lys eller isolasjon i containeren, hevder advokatene. Til slutt skal han ha fått et teppe over seg, men han skal ha fått svært lite søvn.

— I fullstendig utmattet tilstand snakket han til slutt med de amerikanske agentene, fordi Lindh trodde at den eneste måten han kunne unngå torturen han opplevde, var å gjøre alt FBI-agentene ønsket, skriver advokatene.

(NTB)