I alt seks FBI-agenter skal siden fredag ha avhørt 139 arabere som er tatt til fange. FBI-agentene snakker alle arabisk og skal ha fått dem fraktet med pakistanske Hercules transportfly fra Islamabad til det pakistanske flyvåpenets base Kohat, skriver avisen.

Pakistanske kilder som kjenner forholdene sier at noen av fangene hevder å ha sett Osama bin Laden senest 14. desember, skriver avisen.

150 grupper

I en annen artikkel i samme avis heter det at FBI etterforsker 150 forskjellige grupper og individer i jakten på al-Qaidas nettverk i USA. Ifølge The Washington Post viser omfanget av grupper og spor som etterforskes at politiet har gått langt bredere ut enn det man hittil har trodd.

— Det er en god indikasjon på dybden av al-Qaidas nærvær her, sier Robert Blitzer, en tidligere antiterrorspesialist i FBI.

Bare en person er til nå offisielt anklaget for å tilhøre al-Qaida i USA.

Nye videoer

Afghanske myndigheter gransker nye videoopptak som inneholder opplysninger om planlagte terrorangrep, skriver det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Videoopptakene er funnet i al-Qaidas baser i Afghanistan, sier viseetterretningssjef Abdullah Towhidi til IRNA. Videoene viser at al-Qaida hadde eller har planer for nye terrorangrep i flere deler av verden, ifølge etterretningssjefen.

Det skal også være funnet andre dokumenter og flybilletter. 40 al-Qaida-baser i Kabul og ti i andre deler av Afghanistan er allerede funnet og ødelagt, opplyser Towhidi.

Han anklager de delene av al-Qaida som er på flukt for å planlegge nye terroraksjoner og sier de forsøker å verve styrkene til tidligere statsminister Gulbuddin Hekmatyar for dette formålet.

Towhidi sier han tror Osama bin Laden har rømt fra Afghanistan.

Men den afghanske utenriksministeren, Abdullah Abdullah, sa søndag at bin Laden trolig fortsatt er i Afghanistan.

— Jeg har ingen nøyaktige opplysninger om hvor bin Laden oppholder seg, men han er sannsynligvis i Afghanistan, sa Abdullah under en pressekonferanse i Kabul.

(NTB)